6 de octubre de 2013

CÒMIC NOSTRUM, el Festival de Mallorca

La nova edició del Festival Internacional de Mallorca, Còmic Nostrum, ja és “a màquines”.

L’edició d’enguany tendrà lloc entre el 22 i el 27 d’octubre i es desenvoluparà en diferents espais de Ciutat, com el CC Sa Nostra, el CAC de Ses Voltes, l’Escola Superior de Disseny, el CEF, la galeria Cerdanya 8, les llibreries Norma Còmics i Agapea, el Museu de sa Jugueta i el cafè Molta Barra.

Cal destacar novetats en els actes com les masterclasses de còmic amb els convidats, el seminari d’animació, els apunts urbans, la ruta de Palma en còmic i la recuperació de la fireta, que tendrà lloc el diumenge dematí al recinte de l’Escola Superior de Disseny.
La fireta es recupera amb el nom Mercat de Còmic i s’hi podran trobar des de les darreres novetats editorials, amb protagonisme illenc, obres dels convidats, obra original d’autors de còmic, presentacions, dedicatòries, etc.

Dels convidats, eix del Festival, comptam amb el luxe de mestre Jan, creador de l’emblemàtic personatge Superlópez, amb l’independent francès Blutch, el virtuosisme de l’argentí El Tomi i l’espontaneïtat gràfica de Gallardo.

A banda, hi participaran els editors estrangers Thomas Ragon (Dargaud) i Frédéric Niffle (director de la revista francesa Spirou) que, a part de participar en les xerrades, s’entrevistaran amb creadors i joves talents de les Illes per a valorar i avaluar la idoneïtat dels seus treballs per al mercat francès i belga.

En l’apartat d’animació i videojocs ens visitarà Pepe Sánchez “Alonso”, director d’animació de sèries com Jelly Jamm o Bugsted, que oferirà el seminari Negocis derivats de l’animacióen el CEF i del qual queden places disponibles!

Cal dir que la participació en els actes del sector illenc és extraordinària, autors, editors, llibreters, investigadors… com es pot comprovar al programa ja penjat en el nostre bloc.

La proposta expositiva és variada i d’excel·lent qualitat. Max, amb l’exposada a ARCO, un homenatge a la revista Esquitx; les dels convidats: Blutch, Jan i El Tomi.
A més, una de dedicada a personatges de còmic en la seva versió en figura 3-D al Museu de sa Jugueta i la proposta 18 dibuixos x 18 anys de Norma x 18 autors modo Pere Joan, que s’inaugurarà l’11 d’octubre i farà de sus informal del Festival.
Com a cloenda dolça de Còmic Nostrum, l’exposició Herois. Els autors de les Illes en el mainstream americà, amb obra de Paco Díaz, Guillem March i Tomeu Morey serà inaugurada el 2 de novembre dins un espai únic com és el de Can Gelabert a Binissalem.
Es podrà visitar fins el 2 de desembre!

Un element orgànic a destacar en aquesta nova festa del còmic és la incorporació institucional en el seu dinamisme. L’Institut d’Estudis Baleàrics, l’Ajuntament de Palma, la Fundació Palma Espais d’Art i Palma 365 s’han implicat significativament en el suport al Festival.

Així i tot, s’han tornat a editar una sèrie de 6 serigrafies, d’edició limitada, numerada i signada de 200 còpies. Es venen a 25,00 €, la sèrie de 6, per a intentar obtenir els fons econòmics necessaris per a la correcta execució de Còmic Nostrum. Els autors que hi participen enguany són: Bartomeu Seguí, Gabi Beltrán, Bartolo Torres, Rafel Vaquer, Tomeu Pinya i Óscar Martín.
Còmic Nostrum?

Còmic Nostrum viu un nou impuls i una nova etapa, la tercera, des que el Clúster de Còmic i Nous Media n’assumí el disseny i la coordinació el 2012.
Començà, impulsat per l’Associació d’Amics i Víctimes del Còmic, de 1999 a 2003 com CN, Setmanes Culturals. Continuà el 2007 com a Fira CN fins el 2011 i se situà com a Festival Internacional CN l’any 2012, passant el testimoni al Clúster de Còmic i Nous Media.

Dirigir per l’actual president del Clúster, el dibuixant Bartomeu Seguí i coordinat de forma horitzontal entre els membres més actius de l’entitat, està aconseguint un programa més profund i de més qualitat cultural que mai.
El Clúster de Còmic i Nous Media és l’associació sectorial, no gremial, de professionals del còmic, la il·lustració, l’animació i els videojocs de les Illes. N’arreplega els principals actors.

Còmic Nostrum, Festival Internacional de Mallorca
22 a 27 d’octubre de 2013
Cartell: Rafel Vaquer + Jan, amb disseny de Verbigrafia
Llocs: CC Sa Nostra, el CAC de Ses Voltes, l’Escola Superior de Disseny, el CEF, la galeria Cerdanya 8, les llibreries Norma Còmics i Agapea, el Museu de sa Jugueta i el cafè Molta Barra
Organitza: Clúster de Còmic i Nous Media
Patrocinen: Institut d’Estudis Baleàrics, Ajuntament de Palma, Palma 365, Fundació Palma Espais d’Art i el Clúster de Còmic i Nous Media i les aportacions ciutadanes via serigrafies…
Per a més informació o qualsevol aclariment:
Bartomeu Seguí: 626 978 606
Joan Miquel Morey: 601 117 030

0 comentarios:

Publicar un comentario

TAGS